Skip to main content

معرفی انواع کپسول آتش نشانی

بوسیله1 نوامبر, 2023سپتامبر 26th, 2024اطفا حریق, عمومی7 دقیقه - زمان مطالعه

معرفی و آشنایی با کپسول آتش نشانی

بسیاری از افراد در خصوص کاربرد‌های مهم انواع کپسول آتش نشانی بی‌اطلاع هستند. این محصولات یکی از گزینه‌های بسیار مناسب برای اطفای حریق به روش کاملا ساده و بی‌خطر است. این وسیله معمولا در بخش‌های مختلف ساختمان‌های مسکونی و اداری نیز نصب شده است. هر یک از انواع این محصولات برای خاموش‌کردن انواع حریق‌های مختلف قابل استفاده است و معمولا برای اطفای حریق الکترونیکی، فضای بسته و فضای باز نیز مناسب خواهد بود.

انواع مختلف کپسول آتش نشانی در بازار
این محصول دارای ترکیبات مختلفی است و نوع فوم آن بهترین گزینه برای فهمیدن نوع استفاده آن خواهد بود. اگر شما نیز در زمینه انواع کپسول‌های آتش نشانی و کاربرد‌های آن برای اطفای حریق بی‌اطلاع هستید، توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله با پیشگام گستر راتین همراهی کنید.

کپسول آتش نشانی چیست؟

کپسول آتش نشانی یک نوع مخزن مخصوص که محتوای درونی آن دارای گاز و مقداری ماده برای اطفای حريق در محیط‌های مختلف است. این مواد به کمک فشار‌های شدیدی درون این مخزن قرار گرفته‌اند و استفاده از آن برای مهار شعله‌های آتش بسیار مناسب خواهد بود. این محصول برای اولین بار در سال ۱۸۱۸ اختراع شد و در انواع مختلفی به تولید رسید. یکی از ویژگی‌های مهم کپسول آتش نشانی، قابل حمل بودن آن بوده که معمولا در اکثر منازل و در ساختمان‌های اداری نصب شده است.

کپسول آتش نشانی مخزن قابل حمل در حال اطفا حریق
پاشیدن محتویات درون این محصول روی آتش باعث خاموش‌شدن حریق خواهد شد. طریقه استفاده از انواع کپسول آتش نشانی بسیار ساده است و افراد می‌توانند به کمک کشیدن اهرم به اطفای حریق در محیط مورد نظر بپردازند.

معرفی انواع کپسول آتش نشانی

کپسول‌های آتش نشانی دارای انواع مختلفی هستند و هر یک خصوصیات ویژه‌ای دارند. کارایی این محصولات باتوجه به نحوه کار با آن تعیین می‌شود. بسیاری از افراد در خصوص کاربرد‌های این محصول بی‌اطلاع هستند. در ادامه به معرفی انواع کپسول آتش نشانی‌های مختلف و کارایی هر یک از آن‌ها در شرایط اضطراری اشاره خواهد شد. توجه به این نکات باعث می‌شود که افراد محصول مورد نظر خود را با کیفیت اصلی تهیه کنند.

مقایسه و کاربرد انواع کپسول آتش نشانی
1- کپسول پودری یکی از انواع محصولات آتش نشانی است که محتویات آن شامل پودر و گاز مخصوص بوده و برای اطفای هر نوع حریقی یک گزینه مناسب به‌شمار می‌روند. این محصول برای خاموش‌کردن آتش‌هایی که روی فلزات و مایعات ایجاد شده، استفاده می‌شود.
2- کپسول آتش نشانی CO2 از دیگر محصولات مناسب برای اطفای حریق است. این وسیله برای فضای‌های بسته و خاموش‌کردن آتش‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این محصول در فضای باز مناسب نیست و در اکثر موارد حریق‌های B و C بهترین گزینه برای استفاده از این کپسول هستند.
یکی از کپسول‌های آتش نشانی پرکاربرد در این زمینه، کپسول فوم است. این محصول باعث کاهش احتمال گسترش حریق در محیط مورد نظر شده و در مدت‌زمان بسیار کمی سطح آن‌ را به‌طور کامل می‌پوشاند.
3- کپسول آتش نشانی بیوورسال یکی از مهم‌ترین انواع کپسول آتش نشانی است که سازگاری بالایی با محیط زیست دارد و از توانایی بسیار مطلوبی برای خاموش‌کردن انواع حریق‌های مختلف در محیط دارد.

اجزای کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی دارای بخش‌های مختلفی هستند. این محصولات به‌منظور ایجاد عملکرد بهتر برای مهار شعله‌های آتش، از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. بسیاری از افراد ممکن است در هنگام خرید به ساختار اصلی آن توجه نکنند. انواع کپسول آتش نشانی عموما دارای بدنه محکم و به شکل استوانه‌ است. ساختار این وسیله به‌گونه‌ای شراحی شده که افراد در شرایط اضطراری بتوانند آن را به‌راحتی حمل کرده و از آن برای خاموش‌کردن آتش استفاده کنند.

معرفی بخش های مختلف یک کپسول آتش نشانی
محتویات داخل کپسول آتش نشانی حاوی برخی مواد مختلف همچون پودر‌های مخصوص به همراه آب است. گاز CO2 از دیگر موارد مهمی است که در درون این وسیله قرار گرفته و در کاهش حرارت‌های محیط آتش‌گرفته نقش موثری را ایفا می‌کند. از دیگر اجزای مهم در کپسول‌های آتش نشانی، دسته‌های نگهدارنده برای تسریع روند جابه‌جایی و حمل آن است. در اکثر موارد تمامی این محصولات دارای یک بخش مهم برای نگهداری هستند تا بتواند به کمک آن کم‌ترین میزان فشار به بدن فرد حمل‌کننده وارد شود‌.
ابن محصول دارای یک بخش به‌عنوان اهرم است و افراد می‌توانند با کشیدن آن، محتویات درون کپسول را در محیط مورد نظر خود تخلیه کنند. این وسیله دارای یک سوزن در میانه اهرم و دسته کپسول قرار دارد و تا زمانی که در موقعیت خود باقی مانده‌، امکان خروج مواد از داخل ماده امکان‌پذیر نخواهد بود. برای آسان‌سازی فرآیند تخلیه محتویات درون کپسول آتش نشانی، از یک شلنگ استفاده می‌شود. این شلنگ در بخش بالای این محصول قرار گرفته است و باعث افزایش سرعت در خارج‌شدن گاز آن خواهد شد.

وزن انواع کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی دارای وزن‌های مختلفی هستند و برای تعیین آن فاکتور‌های گوناگونی در نظر گرفته می‌شود. مساحت از موارد بسیار مهمی است که باعث افزایش یا کاهش وزن این محصول در میان سایر موارد مشابه به خود می‌شود. در برخی موارد ممکن است محتویات درون کپسول بر وزن آن تأثیرات قابل‌توجهی ایجاد کند. معمولا در وزن‌های ۱۲ الی ۱۴کیلوگرم تولید می‌شوند و در برخی موارد به‌منظور تسریع روند حمل آن، از چرخ‌های کمکی استفاده می‌شود.
کپسول‌های آتش نشانی معمولا متناسب با وزنی که دارند در بخش‌های مختلف نصب می‌شوند. معمولا برای کپسول‌های با وزن کمتر از ۱۸کیلوگرم، ارتفاع ۱.۵متری درنظرگرفته می‌شود اما برای کپسول‌هایی که بیشتر از ۱۸کیلوگرم هستند، آن را در ارتفاع ۱متری محیط‌های مختلف نصب می‌کنند.

جمع‌بندی

کپسول آتش نشانی‌ یکی از محصولات بسیار مهم برای خاموش‌کردن انواع حریق در محیط‌های مختلف است. این محصول معمولا در ساختمان‌های اداری و مسکونی نصب شده و انواع مختلفی دارد. ترکیبات اصلی این محصول معمولا از گاز و مواد پودری بوده و باعث خفه‌شدن دی‌اکسید کربن خواهد شد.
این وسیله دارای ۴ جزء اصلی است. مخزن این محصول از جنس فلز مستحکم بوده و دارای یک اهرم برای کنترل خروج گاز و ماده فشرده‌شده در آن است. ماده ضدتحریق موجود در آن معمولا از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و از آن باتوجه به نوع حریق استفاده می‌شود.

4.4 / 5 - (8 امتیاز)
Mohsen Mohammadi

طراح و تکنسین سیستم اعلام و اطفا حریق ، متخصص در زمینه نصب و راه اندازی سیستم.

دیدگاه خود را ثبت کنید